KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close
Sunday, January 22, 2017
Cerita sensasi tatapan umum

Browsing the "Kesihatan" Category

64669.jpg

Pengsan bila tengok bayaran bil insurans

Haa.. dah keluar dekat akhbar Berita Harian yang satu patient hampir pengsan bila mendengar bayaran bil yang harus dibayar di hospital swasta. Sebelum tu saya nak tanya, korang ada tak RM23,000 dalam tangan sekarang? Takde kan? Hanya batuk kecil, dimasukkan [...]

December 2, 2015 Kesihatan
64673.jpg

PruBSN Kick Off 2013 happening

Yeah, semalam PruBSN kick off dari pukul 8.00 pagi sampai 5.00 ptg. Balik rumah je terus kepenatan tahap gaban! Bangun untuk solat pastu sambung tidur balik.. seyes penat! Dengar ceramah motivasi dari Amin Idris sangat teruja! Bersemangat untuk berjaya dalam [...]

December 2, 2015 Kesihatan
64667.png

Semakin ramai client yang claim insurans jadi ia bermakna

Sehari ke sehari.. setahun ke setahun, pesakit di hospital semakin lama semakin meningkat. Tetapi sedarkah kita bahawa kewangan untuk pembiayaan hospital juga semakin lama semakin mahal? Adakah kita mampu untuk menampung segala pembiayaan penyakit yang kita hadapi? Lihat statistik di [...]

December 2, 2015 Kesihatan
64665.jpg

Isu claim selalu sgt kami agen n agensi dipersalahkan harap org luar harap baca

Masalah cepat atau lambat bayaran sesuatu claim tu kebiasaannya disebabkan dokumen2 yg tak lengkap. Kadang2 masa menunggu dokumen tu yg memakan masa yang agak lama, contohnya utk mendapatkan medical report drpd hospital. Kalau hospital swasta mungkin dapat dalam seminggu dua, [...]

December 2, 2015 Kesihatan
64662.jpg

Plan terbaik paling minimum untuk anak Promosi Promosi

Assalamualaikum… Di bawah adalah contoh plan terbaik untuk anak anda. Paling minimum adalah RM80 tetapi tak banyak coverage yang dapat. Sekarang ni musim jerebu.. banyak penyakit boleh dapat. So cepat-cepat la apply medical card ye kawan2! ^^ Sekiranya anda berminat [...]

December 2, 2015 Kesihatan
64657.jpg

Sudah bersediakah kita meninggalkan isteri dan anakanak

Assalamualaikum w.b.t Korang nak tahu tak? Saya ada satu cerita, baru-baru ini ada salah seorang dari agen PruBSN (kawan seangkatan kami) menceritakan bahawa salah seorang client beliau telah mengalami kemalangan maut di Rantau Abang. Kereta Honda City yang dipandu beliau [...]

December 2, 2015 Kesihatan
64660.jpg

Pengalaman client ambil insurans kompeni insurans persendirian

Baru-baru ini saya berjumpa dengan seorang client. Cerita dari pengalaman ini membuatkan saya terdetik hati untuk berkongsi pendapat. Client ini menceritakan yang dia terdetik nak mengambil insurans sendiri kerana insurans kompeni tidak mampu menampung kos pembayaran perubatan kerana habis limit. [...]

December 2, 2015 Kesihatan
64655.jpg

Kita bukan orang kaya

Kita bukan isteri perdana menteri.. Kalau kita isteri perdana menteri, kita tak perlu takut sbb semua free, sebab kita boleh buat rawatan kimoterapi kanser di L.A US, Ratus – ratus ribu, high class facilities, Kerajaan tanggung in and out, buat [...]

December 2, 2015 Kesihatan
64652.jpg

Semua orang bangga dia ada insurans cover by their own company Betul ke coverage tu mencukupi

Saya pernah pergi jumpa dengan client-client dan tanya diorang pasal medical card dan perlindungan. kebanyakkannya yang bagi alasan sebab diorang ada insurans tapi company cover. Sejujurnya saya boleh katakan di sini, kita terlalu berasa sangat selesa bila fikir: “Oh aku [...]

December 2, 2015 Kesihatan
64646.png

Pakej Basic Cover utk Health Enriched ikut umur

Assalamualaikum.. Apa khabar sahabat-sahabat semua? Sihatkah hari ini? Ke ada sakit? Dah ada medical card ke? He he he. Hari ni saya nak bercerita pasal jadual health enriched! Tapi sebelum tu just nak bagitau korang2 ni apa sebenarnya health enriched [...]

December 2, 2015 Kesihatan